POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR

Asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal si pastrarea confidentialitatii asupra acestor date reprezinta una dintre preocuparile principale ale societatii VF GRUP SRL, Operatorul datelor cu caracter personal , conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), in ceea ce privește datele cu caracter personal ale clientilor si utilizatorilor site-ului www.grecostevia.ro .

Aceasta politica de confidențialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt opțiunile dvs. în legătura cu aceste prelucrări, precum și modul în care noi vom respecta drepturile pe care le aveți în calitate de persoana vizata conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

ÎNAINTE DE A UTILIZA SERVICIILE NOASTRE, VĂ RECOMANDAM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ACEASTA POLITICA PENTRU A ÎNȚELEGE CUM VĂ SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

1. Cine este responsabil de prelucrarea datelor dvs.?

VF GROUP SRL cu sediul in Bucuresti, Sos. Chitila nr.204, sector 1, România, este Operatorul datelor cu caracter personal, conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, în ceea ce privește datele cu caracter personal ale clientilor si utilizatorilor colectate și prelucrate prin intermediul site-ului www.grecostevia.ro.

Pentru activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal Operatorul și-a desemnat o persoană responsabilă cu protecția datelor  care poate fi contactat folosind următoarele date de contact:

Responsabilul cu Protecția Datelor: Nicoleta Cotan

Adresa: Sos. Chitila nr.204, sector 1, email: dpo@grecostevia.ro Telefon: +40766069891

2. Ce date prelucram?

Prelucram următoarele categorii de date cu caracter personal:

Date pe care le furnizați în mod direct

Crearea contului de Utilizator

Atunci când vă creați un cont de Utilizator, trebuie să ne furnizați o serie de date, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail/ nr. telefon mobil,  adresă de domiciliu.

Alte date pe care le furnizați în mod direct când utilizați serviciile noastre sau interacționați cu noi.

Putem stoca informațiile pe care le primim de la dvs. ca urmare a unor solicitări transmise prin e-mail sau telefonic; de asemenea, putem prelucra vocea dvs. prin intermediul serviciilor de telefonie implementate si putem avea acces la convorbirile pe care le-ați purtat cu angajatii/reprezentantii VF GROUP SRL prin intermediul serviciului nostru de Call Center.

Date colectate sau generate de noi ca urmare a interacțiunii dvs. Cu noi:

Înregistrăm informații despre când și/ sau cum vizitați sau utilizați în alt mod serviciile noastre, inclusiv modul în care utilizați site-ul www.grecostevia.ro  (de ex. produse vizualizate, istoricul comenzii,).

De asemenea, utilizam module cookie și tehnologii similare pentru a vă recunoaște pe dvs. și dispozitivele dvs. Modul în care utilizam aceste tehnologii sunt descrise în Politica privind Cookie-urile.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru  putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.

De asemenea, când utilizați site-ul www.grecostevia.ro (inclusiv modulele cookie sau tehnologii similare de pe site-urile altora), primim informații despre adresa dvs. IP, locația pe baza de IP, serverul proxy, sistemul de operare, browserul web și modulele de completare, identificatorul de dispozitiv. Dacă utilizați serviciile noastre de la un dispozitiv mobil, dispozitivul respectiv ne vă trimite date referitor la locația dvs., pe baza setărilor dispozitivului mobil utilizat. Vă vom solicita să optați pentru acceptare înainte de a utiliza GPS sau alte instrumente pentru a identifica locația dvs.

Datele obținute de la terți

Primim informații despre vizitele dvs. și interacțiunea cu serviciile furnizate de alte entități când vizitați serviciile altor furnizori care includ reclame, module cookie sau tehnologii asemănătoare.

3. De ce vă prelucram datele cu caracter personal? Care este scopul?

În cele ce urmează vă vom informa cu privire la  scopurile pentru care colectam și prelucram datele dvs cu caracter personal, precum și cu privire la temeiul legal pentru prelucrarea datelor.

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

3.1.   Pentru prestarea serviciilor noastre in beneficiul dumneavoastra. Crearea și administrarea contului în cadrul site-ului;

Dacă doriți să vă bucurați de produsele si serviciile oferie de noi  trebuie să vă creați un cont de Utilizator. Contul de Utilizator vă permite să accesați o serie de servicii dedicate clientilor cum ar fi să comandati produse, să vizualizați istoricul produselor vizualizate, sa urmariti istoricul comenzii sau sa aflati statusul , să primiți informatii cu privire la promotii etc. Temeiul juridic: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

3.2.  Pentru gestiunea relațiilor cu clientii și support, cum ar fi:

a)Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

  1. b) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  2. c) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  3. d) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  4. h) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile noastre.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea contract ului dintre noi si dvs. De asemenea, anumite prelucrări sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

Temeiurile juridice ale prelucrarilor de mai sus sunt: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului, art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim constând în interesul nostru de a asigura servicii adecvate tuturor clientilor.

3.3.  Pentru furnizarea de comunicări privind produsele si serviciile noastre si marketing

Clientii pot primi diverse comunicări de la noi care țin de comenzile efectuate de catre acestia. Prelucram aceste date pe baza interesului nostru legitim art. 6(1)(f) GDPR si pentru executarea contractului-art.6(1)(b) GDPR. Consideram ca interesul nostru legitim nu aduce atingere drepturilor și intereselor persoanelor vizate întrucât comunicările sunt legate strâns de furnizarea serviciilor solicitate si de furnizarea de comunicări comerciale.

Totodata, dorim să vă informam în legătura cu noile produse/servicii oferite de noi, să vă lansam invitații de a participa la sondaje sau de a răspunde la chestionare și pentru a vă comunica alte informații similare care consideram ca pot fi de interes pentru dvs., inclusiv, dacă sunteți de acord, prin transmiterea de materiale promoționale / comunicări de marketing privind produsele / serviciile noastre sau ale partenerilor nostrii.

Va vom transmite aceste comunicări dacă avem acordul dvs. Temeiul juridic: art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ.

Asadar, pentru a va tine la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale

Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin

– Contactarea noastra folosind detaliile de contact descrise mai sus in sectiunea 1.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs si sa nu vă vom  mai transmite ofertele noastre sau nu va vom mai solicita sa participati la sondajele și chestionarele noastre.

De asemenea, dacă avem consimțământul pentru comunicări comerciale, în anumite situații, putem utiliza informațiile colectate de la dvs. în combinație cu datele rezultate din interacțiunea dvs. cu noi,  pe care să le folosim în contextul comunicărilor noastre de marketing. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Dorim să eficientizam activitatea noastră de marketing, oferind clienților noștri oferte de produse relevante și personalizate.

3.4.  Utilizarea serviciilor de geolocalizare

Atunci când folosiți funcția de geolocalizare a dispozitivului mobil, vă vom cere acordul. Temeiul juridic al prelucrării: art. 6(1)(f) GDPR – consimțământ.

3.5.  Pentru analize și statistici privind funcționarea site-ului www.grecostevia.ro, cookie-uri și tehnologii similare

Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizează clientii si utilizatorii sau pe care le colectam în contextul utilizării serviciilor oferite de noi  pentru scopul efectuării unor analize și statistici privind serviciile noastre, inclusiv a modului în care funcționează site-ul www.grecostevia.ro. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Analizele și statisticile pe care le facem ne ajuta să înțelegem mai bine cum am putea să îmbunătățim Serviciile noastre sau funcționalitățile site-ului.

În efectuarea analizelor și statisticilor utilizam de asemenea cookie-uri și alte tehnologii similare conform Politicii privind Cookie-urile. În funcție de tipologia cookie-urilor utilizate și a tehnologiilor similare temeiul juridic este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim pentru cookie-urile necesare și funcționale sau art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ pentru cookie-urile de analiza, tracking și publicitate comportamentala.

3.6.  In situatia  conectarii prin plugin Facebook

Utilizatorii/clientii site-ului www.grecostevia.ro se pot loga sau isi crea cont prin intermediul pluginului Facebook care permite conectarea prin contul de Facebook. Atunci când utilizatorii  utilizează aceasta facilitate, se folosesc datele  publice (e.g. nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon). Utilizarea acestor date este necesara pentru crearea contului de utilizator, prin urmare temeiul juridic al prelucrării este art. 6 (1) (b) din GDPR, respectiv încheierea și executarea contractului.

3.7. Pentru indeplinirea unor obligații legale

Uneori, prelucrarea datelor este necesara pentru a ne îndeplini obligațiile legale (Temei juridic: art. 6(1)(c) GDPR – executarea unei obligații legale) ce ne revin, cum ar fi:

  • plata impozitelor și a contribuțiilor relevante, raportarea către autoritățile fiscale relevante și tinerea unor evidente contabile;
  • arhivarea datelor conform legislației aplicabile.

3.8. Pentru apărarea drepturilor și intereselor în justiție

  1. De asemenea, putem să prelucram date cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fata unei instante, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicata Societatea (Temei juridic: art. 6(1)(f) GDPR – apărarea drepturilor și intereselor operatorului)

3.9.Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

4. Cui dezvăluim datele?

Putem dezvălui datele dvs cu caracter personal către (i) entitățile și/sau persoanele împuternicite de noi implicate în furnizarea produselor/serviciilor inclusiv în furnizarea comunicărilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date, furnizori de servicii de plata pentru diverse facilități de plata online, furnizorii de platforma de e-mailing cum ar fi Google Mail); (ii) dacă avem obligația de a divulga datele personale în scopul conformării cu orice obligație legala sau decizie a unei autorități judiciare, autorități publice sau organ guvernamental; sau (iii) dacă ni se cere sau ni se permite în alt mod să facem acest lucru conform legislație aplicabile. De asemenea, datele dvs cu caracter personale pot fi dezvăluite terților furnizori de cookie-uri și tehnologii similare conform celor descrise în Politica privind Cookie-urile.

5. Cat timp păstram datele?

Păstrăm datele dvs cu caracter personal cat este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retenția datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.

Datele clientilor si utilizatorilor vor fi păstrate pe întreaga durata a raporturilor contractuale cu acestia plus pe întreaga perioada prevazuta de lege pentru activitatea de arhivare și păstrare a documentelor financiar -contabile.

Datele aferente cookie-urilor și tehnologiilor similare sunt păstrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putând fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie-uri de sesiune) și o durata de pana la 2 ani (pentru cookie-uri de analiza).

6. Ce drepturi aveți în calitate de persoana vizata?

Conform legii, vă sunt recunoscute următoarele drepturi în calitate de persoana vizata:

1.Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal , conform celor descrise mai sus;

2.Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea noastra  cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare inclusiv modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

3.Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către noi  a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

4.Dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

5.Dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

6. Dreptul la portabilitatea datelor, (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de noi  către alt operator de date, în măsura în care datele dumneavoastre sunt prelucrate cu mijloace automate si in conditiile prevazute de legislatia incidenta;

7.Dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

    • în orice moment, din motive legate de situația particulară a fiecarei persoane, cu excepția cazurilor în care , pentru motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau in scopul constatarii, exercitarii sau apararii unui drept în instanță;
    • in orice moment puteți să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ. De asemenea vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al Societății, din motive care țin de situația dvs. specifica.

    8.Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

    9.Dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (B-dul General Gheorghe Magheru nr.28-30, sector 1, București, cod poștal 010336, tel: 0040318059211) si instanței de judecata competente pentru orice încălcare a modului de utilizare a datelor dumneavoastră personale în măsura în care considerați necesar, dupa ce ati notificat mai intai operatorul VF GROUP SRL.

    PENTRU EXERCITAREA DREPTURILOR MENȚIONATE MAI SUS, NE PUTEȚI CONTACTA UTILIZÂND DATELE DE CONTACT MENȚIONATE LA SECȚIUNEA 1 (DATE DE CONTACT DPO).

    X