Un gust perfect, fără calorii!
Planta a fost folosită timp de secole de către localnicii din Paraguay și a durat mai mulți ani pentru a deveni cunoscută în restul lumii. În Europa, proprietățile și utilizarea acestei plante „magice” au fost cunoscute în secolul al XVI-lea de spaniolul Francisco Hernandez, care menționează folosirea sa ca îndulcitor și ca medicament, având proprietăți vindecătoare.
În 1887, Sandiago Bertoni a adus din nou la lumină stevia în lumea occidentală, alături de colegul său paraguayan Rebaudi, astfel încât actuala sa denumire botanică științifică internatională este Stevia rebaudiană Bertoni. Cuvântul stevia a fost dat în onoarea prof. Stevius din Paraguay.
Dulcele perfect
În 1931, în Franța, chimiștii au izolat cei mai importanți îndulcitori ai Steviei și anume Steviozida si Rebaudioside A, care sunt responsabili pentru gustul ei dulce.
În 1970, în Japonia, Stevia a fost aprobată ca un produs alimentar și substitut pentru zahăr, în timp ce in aceeași perioadă a fost interzisă utilizarea îndulcitorilor chimici!
În data de 11 noiembrie 2011, Uniunea Europeană a adăugat stevia în lista alimentelor și băuturilor, cu un aport zilnic acceptabil de 4 mg per kilogram de greutate corporală pe zi. Astfel, începând cu data de 2 decembrie 2011, cu decizia Uniunii Europene, este legală utilizarea și consumul ei în țarile europene.
Planta Stevia (cunoscută și ca Ka’a He’e) sau „copacul bun” este o plantă multiflorală, care se dezvoltă în zonele greu accesibile ale munților din Paraguay și în unele părți ale Americii de Sud.
Aceasta aparține familiei complexe (Compositae). Stevia este un arbust peren care atinge o înălțime de 60 cm pentru plantele cultivate și 90 cm în sălbăticie. Țara de origine a plantei este Paraguay
Este considerat de mulți ca fiind îndulcitorul mileniului, nu atât pentru valoarea sa îndulcitoare, cât pentru proprietățile sale calorice zero și efectele sale benefice asupra corpului uman.
Alăturat, enumerăm câteva dintre proprietățile de bază ale Grecosteviei, care o caracterizează ca un produs cu adevărat unic.
Nu conține calorii
Ideal pentru persoanele supraponderale
Oferă un gust excelent băuturilor
Ideal pentru coacerea la temperaturi ridicate
Ideal pentru prăjituri
Nu are efect asupra nivelului de zahăr din sânge
Potrivit pentru persoanele cu diabet
Nu are efect asupra tensiunii arteriale
Potrivit persoanelor cu hipertensiune
Nu conține ingrediente artificiale
Nu este toxic
Nu reduce calitatea dentară
Grecostevia se adresează tuturor celor care au ales un mod de viață cu adevărat sănătos, dar fără a renunța la anumite plăceri din cauza caloriilor, de asemenea, celor care nu au voie sa mănânce produse de patiserie și zahăr în general, din cauza obezității sau a diabetului zaharat.
- Istorie
-
Un gust perfect, fără calorii!
Planta a fost folosită timp de secole de către localnicii din Paraguay și a durat mai mulți ani pentru a deveni cunoscută în restul lumii. În Europa, proprietățile și utilizarea acestei plante „magice” au fost cunoscute în secolul al XVI-lea de spaniolul Francisco Hernandez, care menționează folosirea sa ca îndulcitor și ca medicament, având proprietăți vindecătoare.
În 1887, Sandiago Bertoni a adus din nou la lumină stevia în lumea occidentală, alături de colegul său paraguayan Rebaudi, astfel încât actuala sa denumire botanică științifică internatională este Stevia rebaudiană Bertoni. Cuvântul stevia a fost dat în onoarea prof. Stevius din Paraguay.
Dulcele perfect
În 1931, în Franța, chimiștii au izolat cei mai importanți îndulcitori ai Steviei și anume Steviozida si Rebaudioside A, care sunt responsabili pentru gustul ei dulce.
În 1970, în Japonia, Stevia a fost aprobată ca un produs alimentar și substitut pentru zahăr, în timp ce in aceeași perioadă a fost interzisă utilizarea îndulcitorilor chimici!
În data de 11 noiembrie 2011, Uniunea Europeană a adăugat stevia în lista alimentelor și băuturilor, cu un aport zilnic acceptabil de 4 mg per kilogram de greutate corporală pe zi. Astfel, începând cu data de 2 decembrie 2011, cu decizia Uniunii Europene, este legală utilizarea și consumul ei în țarile europene.
- Ce este Stevia?
-
Planta Stevia (cunoscută și ca Ka’a He’e) sau „copacul bun” este o plantă multiflorală, care se dezvoltă în zonele greu accesibile ale munților din Paraguay și în unele părți ale Americii de Sud.
Aceasta aparține familiei complexe (Compositae). Stevia este un arbust peren care atinge o înălțime de 60 cm pentru plantele cultivate și 90 cm în sălbăticie. Țara de origine a plantei este Paraguay
- Beneficiile Steviei
-
Este considerat de mulți ca fiind îndulcitorul mileniului, nu atât pentru valoarea sa îndulcitoare, cât pentru proprietățile sale calorice zero și efectele sale benefice asupra corpului uman.
Alăturat, enumerăm câteva dintre proprietățile de bază ale Grecosteviei, care o caracterizează ca un produs cu adevărat unic.
Nu conține calorii
Ideal pentru persoanele supraponderale
Oferă un gust excelent băuturilor
Ideal pentru coacerea la temperaturi ridicate
Ideal pentru prăjituri
Nu are efect asupra nivelului de zahăr din sânge
Potrivit pentru persoanele cu diabet
Nu are efect asupra tensiunii arteriale
Potrivit persoanelor cu hipertensiune
Nu conține ingrediente artificiale
Nu este toxic
Nu reduce calitatea dentară
- Sfaturi
-
Grecostevia se adresează tuturor celor care au ales un mod de viață cu adevărat sănătos, dar fără a renunța la anumite plăceri din cauza caloriilor, de asemenea, celor care nu au voie sa mănânce produse de patiserie și zahăr în general, din cauza obezității sau a diabetului zaharat.
Cafea fără calorii
GrecoStevia
Dulciuri fără calorii
GRECOSTEVIA
100% ingrediente naturale