Cheesecake capuccino cu Grecostevia

O reinterpretare savuroasă a clasicului chessecake.
Ingrediente
-
-
portii
-
Cals
cals
Ingrediente pentru bază:
- 300 g biscuiți de ciocolată, măcinați
- 100 g alune/nuci prăjite și măcinate
- 120 g unt topit
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de îndulcitor natural Grecostevia
- 2 cești de espresso
- 6 foi de gelatină a câte 2 g fiecare
- 750 g frisca vegetală de patiserie (creme patisserie)
- 600 g cremă de brânză
- 150 g îndulcitor natural Grecostevia
Ingrediente pentru ornat:
- 300 g frisca vegetală de patiserie (creme patisserie)
- 1 lingură de cacao
- 2 linguri de îndulcitor natural Grecostevia
- 100 g alune de pădure/nuci
- 100 g de zahăr
Instrucțiuni
-
Mod de preparare - Baza
Amestecați într-un vas biscuiții cu untul si alunele de pădure/nucile. Întindeți apoi conținutul într-o formă de tort cu arc. -
Mod de preparare - cremă
Într-un vas bain marie, bateți gălbenușurile de ou cu îndulcitorul natural până devin pufoase și apoi turnați cafeaua până când amestecul devine omogen. Înmuiați foile de gelatină în apă rece timp de câteva minute până se înmoaie. Dizolvați foile de gelatină în 4-5 linguri de apă fiartă. Apoi amestecați-le cu compozitia de gălbenușuri. Amestecați cu un mixer crema de brânză cu frisca vegetală de lapte (de patiserie) și îndulcitorul natural Grecostevia. Turnați compozitia cu gălbenușuri și amestecați ușor. Apoi turnați totul în tava în care ați așezat biscuiții. Lăsați cheesecake-ul în frigider timp de câteva ore. -
Mod de preparare - Ornat
Puneți zahărul într-o tigaie și când se caramelizează, adăugați alunele/nucile. Lăsați timp de câteva minute, după care le scoateți pe hârtie de copt și lăsați-le să se răcească. Amestecați crema cu îndulcitorul natural Grecostevia și cu cacao. Întindeți amestecul (crema) pe suprafața cheesecake-ului și presărați cu alune/nuci.