Ciocolățele umplute cu unt de arahide și banană

rețetă

…………………………………………………………………….

Ingrediente

  • portii

  • Cals

    cals

Pentru untul de arahide:

  • 200 g de arahide decojite
  • 10 picături îndulcitor lichid cu stevie Grecostevia
  • ¼ de linguriță de sare
Carbohidrați: 21,5 g/100 gGrăsimi: 50 g/100 g

Pentru mousse-ul de ciocolată:

  • 130 ml de lapte de cocos
  • 45 g de cacao pudră
  • 45 de picături de îndulcitor natural Grecoștevia
  • Semințele de la aproximativ 1/3 păstaie de vanilie naturală
  • 15 ml de ulei de cocos lichid
Carbohidrați: 6 g/100 gGrăsimi: 21 g/100 g

De asemena veți avea nevoie de:

  • 15 g de banană coaptă decojită
Carbohidrați: 22 g/100 gGrăsimi: 0 g/100 g
  • 200 g de ciocolată neagră
Carbohidrați: 27 g/100 gGrăsimi: 36 g/100 g

Instrucțiuni

  • Mod de preparare

    Începem cu ciocolata neagră, care va deveni forma pentru ciocolățele. Topiți ciocolata într-un vas (oală) bain-marie. Veți avea nevoie de tăvi mici (forme din silicon) pentru brioșe sau orice alt tip de formă aveți pentru ciocolățele, care ar trebui să fie suficient de mari pentru a încăpea cu ușurință toate ingredientele. Folosind o linguriță, turnați ciocolata topită în fiecare tăviță (formă) și împrăștiați-o uniform în jurul pereților laterali și pe partea de jos. Întindeți ciocolata în mod egal în toate formele. Când sunt toate gata, puneți formele în frigider pentru a se răci și pentru a deveni solidă ciocolata. Apoi, în pasul următor, pregătiți untul de arahide de casă. Puneți arahidele într-o tigaie mică antiaderentă. Aprindeți ochiul (plita) aragazului la o flacără joasă-medie. Amestecați în mod repetat arahidele astfel încât să se încălzească uniform. Când observați că încep să iasă la suprafață uleiurile naturale ale acestora și capătă un miros ușor, atunci sunt gata. Îndepărtați arahidele de pe foc și puneți-le calde într-un blender multifuncțional pentru a le toca (a le mărunți). Dacă în timpul mărunțirii se lipesc de pereții blenderului, opriți operațiunea de tocat și îndepărtați părțile respective folosind o linguriță. Continuați să tocați (să mărunțiți) arahidele până obțineți o pastă groasă și uleioasă. În acest moment adăugați îndulcitorul lichid grecoștevia și sarea. Amestecați toate ingredientele astfel încât să se lege între ele. În acest moment untul de arahide este gata. Acum urmează mousse-ul de ciocolată. Puneți în blenderul multifuncțional toate ingredientele și amestecați (bateți) până când se leagă. Atât de simplu si de ușor! Tăiați banana în bucăți mici. Apoi, deoarece tăvițele (formele) cu ciocolată s-au răcit în frigider, este momentul să le umpleți. Umpleți fiecare dintre ele turnând cu o linguriță puțin unt de arahide. În continuare adăugați câteva bucăți de banană. Adăugați mousse-ul, lăsând deasupra un spațiu mic pentru a încăpea puțină ciocolată topită care va închide fiecare ciocolată. După adăugarea ciocolății topite, formele de silicon ne oferă posibilitatea de a scoate ușor și uniform ciocolățelele oferindu-le o formă minunată și stabilă. Odată scoase din tăvițele de silicon trebuie puse în frigider pentru a fi protejate de mirosuri neplăcute și umiditate.

Adaugă comentariul tău

12345

Distribuie

Printare

X