Cremă de ciocolată cu iaurt și Grecostevia

rețetă

Un desert light de vară, foarte ușor de preparat! Are un gust extraordinar, care îi va surprinde plăcut chiar și pe cei mai pretențioși.

Ingrediente

  • portii

  • Cals

    cals

  • 500 ml lapte cu conținut scăzut de grăsime
  • 4 linguri de făină de porumb
  • 3 linguri de îndulcitor din stevie Grecostevia
  • 3 linguri de cacao
  • 200 g de iaurt cu conținut ridicat de grăsime
  • Puțină sare de Himalaya
  • Câteva alune de pădure sau migdale răzuite pentru ornare

Instrucțiuni

  • Mod de preparare

    O rețetă foarte simplă și sănătoasă pentru o cremă de ciocolată cu Grecostevia și iaurt! Nu conține deloc zahăr și totuși gustul său este minunat și dulce datorită Grecosteviei!Puneți laptele într-o crăticioară și adăugați făina de porumb. Amestecați până se dizolvă înainte să se încălzească. În continuare, adăugați stevia, puțină sare și cacao. Reglați focul la flacără mică spre moderată astfel încât să se încălzească fără să fiarbă. Amestecați timp de aproximativ 5 minute până începe să se lege și să se îngroașe crema. În acel moment luați crema de pe foc și adăugați iaurtul. Amestecați până când crema devine uniformă și puneți apoi crema în boluri mici sau în pahare. Lăsați bolurile sau paharele timp de câteva minute ca să se răcească crema și apoi puneți-le în frigider timp de cel puțin 2 ore. Serviți crema cu puține alune de pădure răzuite deasupra.Sfat: Dacă doriți să obțineți o rețetă mai ușoară (mai light), folosiți iaurt cu 2% grăsime.

Adaugă comentariul tău

12345

Distribuie

Printare

X