Fanouropitakia – briose vegane cu Grecostevia

rețetă

Briose vegane cu Grecostevia – un desert light și sățios
Carbohidrați: 36,9 g/100 g (fără nuci)
Grăsimi: 15,9 g/100 g (fără nuci)

Ingrediente

  • portii

  • Cals

    cals

  • 250 g fresh de portocale
  • 70 g îndulcitor natural Grecostevia
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de cuișoare măcinate
  • 1,5 linguriță de coajă dintr-o portocală bio și neceruită
  • 250 g făină de grâu sau făină integrală
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 50 g stafide negre înmuiate în apă
Opțional:
  • 50 g nuci măcinate
  • puțin susan pentru presărare

Instrucțiuni

  • Mod de preparare

    Puneți într-un vas adânc sucul de portocale și îndulcitorul natural de Grecostevia. Amestecați bine cu telul până când se topește îndulcitorul, apoi adăugați toate celelalte ingrediente, cu excepția făinii, prafului de copt și stafidelor. Amestecați până se leagă bine între ele produsele respective. În continuare, adăugați făina și praful de copt amestecate. Amestecați bine cu telul până la obținerea unui aluat gros. În acest moment adăugați stafidele și amestecați din nou. Dacă doriți, adăugați nuci. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Utilizați formă de copt pentru brioșe, de preferat din silicon. Umpleți ¾ din fiecare spațiu din forma de copt cu aluatul obținut, folosind o lingură. Continuați până umpleți toate spațiile formei de copt. Dacă doriți, presărați cu susan. Coaceți la 180°C timp de 20-25 de minute, în funcție de cuptor. Când sunt gata, scoateți brioșele din cuptor și puneți-le pe un suport pentru a se răci.

Adaugă comentariul tău

12345

Distribuie

Printare

X