Pana cotta cu lapte de cocos, dulceață de morcovi și Grecostevia

rețetă

Carbohidrați: 3 g/100 g, Grăsimi: 14,5 g/100g

 

Ingrediente

  • portii

  • Cals

    cals

Pentru panna cotta, 4-6 porții:
  • 600 ml lapte de cocos
  • ½ linguriță de Agar-Agar pudră (înlocuitor de gelatină 100% bio)
  • 50 g de îndulcitor natural Grecostevia
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
Pentru dulceața de morcovi:
  • 200 g de morcovi curățați și răzuiți pe partea groasă a răzătoarei (în fâșii groase)
  • 300 g de suc de portocală roșie sau de portocală
  • 1 linguriță de coajă de portocală
  • 30 g de îndulcitor natural Grecostevia
  • 1/3 linguriță de Agar-Agar pudră

Instrucțiuni

  • Mod de preparare

    Dacă doriți, puteți prepara simultan panna cotta și dulceața de morcovi. Veți avea nevoie de oale de dimensiuni mici. Puneți într-o oală toate ingredientele pentru panna cotta, aprindeți focul la o temperatură moderată, puneți oala pe foc și amestecați în mod constant. După ce fierbe, îndepărtați oala de pe foc și produsul este gata! Puneți în cealaltă oală toate ingredientele pentru dulceața de morcovi și acoperiți cu capacul. Aprindeți focul la o temperatură moderată, puneți oala pe foc și așteptați să fiarbă. După ce începe să fiarbă, amestecați bine timp de 7-8 minute. Apoi îndepărtați oala de pe foc și produsul este gata! Puneți amestecul de panna cotta în tăvițe (forme) de silicon sau de metal. Puneți dulceața de morcovi fierbinte în borcane mici sterilizate și închideți capacul. Întoarceți borcanele invers și lăsați-le până se răcesc, astfel încât să se închidă etanș și să le putem păstra mai mult timp în frigider. Din moment ce acest desert nu conține zahăr, are o durată de valabilitate limitată. Se păstrează timp de 15 zile închis și după ce este deschis trebuie consumat în 2-3 zile. Puteți îndepărta ușor panna cotta din forme (tăvițe), deoarece atunci când este ținută în frigider se îngroașă precum gelatina.

Adaugă comentariul tău

12345

Distribuie

Printare

X